Min 5 x10⁸elujõulist Bifidobacterium
bifidum, Bifidobacterium longum,
Bifidobacterium
lactis, Lactobacillus acidophilus,Lactobacillus plantarum,
Lactobacillus
rhamnosus, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus casei,
Lactobacillus
bulgaricus, Lactococcus lactis, Streptococcus thermophilus tüve.
Magusaine: oligufruktoos.
Bifidobacterium bifidum –Aitab lagundada
laktoosi ja teisi aineid, mida inimese organism tavaliselt ei suuda seedida.
Sünteesib piim– ja äädikhapet, millega tekitab soolestikus happelisema
keskkonna ja muudab selle ebasoodsaks haigusetekitajatele. Samuti aitab
imenduda Ca++, Mg++ ja tsink-ioonidel. Võib hästi aidata
kõhupuhituste ja kõhulahtisuse korral. Toodab inimorganismile vajalikke B-grupi vitamiine.
Bifidobacterium longum – soodustab teiste bakterite kasvu seedetraktis, pidurdab võõraste
bakterite kasvu (kuna toodab piimhapet). Aitab katalüüsida oligosahhariide, mis
sageli tekitavad gaase. Samuti osaleb bakter oksüdatiivsest stressist tekkinud
valgukahjustuse likvideerimises. Kuna parandab vedeliku imendumist, siis
vähendab kõhulahtisuse riski.
Bifidobacterium lactis – parandab seedeprotsesse (suurendab toitainete imendumist ja
seedeensüümide vabanemist) ja alandab üldkolesterooli. Selle tulemusena
vähendab kõhukinnisust. Inhibeerib H.pylori elutegevust.
Lactobacillus acidophilus – Sünteesib piimhapet
ja vesinikperoksiidi, aidates maha suruda haigustekitajate paljunemist ja ülemvõimu.
Toodab ka nn. naturaalseid antibiootikume. Soodustab kaltsiumi ainevahetust
(osteoporoosi ennetus). Osad uuringud on väitnud, et suudab endaga koos
organismist väljutada kolesterooli.
Lactobacillus plantarum – vähendab oksüdatiivset stressi ehk aitab parandada valkude kahjustusi
seedetraktis, mis on tekkinud aktiivsetest hapniku osakestest.Takistab
patogeenidel limaskestale kinnitumast. Aitab hästi vähendada ärritunud soole
sündroomi sümptomeid.
Lactobacillus rhamnosus – toodab piimhapet ja seeläbi alandab pH-d. Talub hästi antibiootikume.
Talub maohapet. Aitab kuseteede nakkuste
korral, tasakaalustab pH-d ja surub patogeenid välja. Aitab seedida
piimasuhkrut. Sobib koos võtta juurde H.pylori kolmikravi skeemis.
Lactobacillus salivarius – toodab ensüüme, mis vähendavad patogeensete bakterite ja viiruste
kasvu. Elab suus ja peensooles. Aitab lisaks viirust paljunemise piiramisele ka
hambakattu vähendada. Aitab tasakaalustada soolestiku mikrofloorat.
Lactobacillus casei – aitab parandada seedimisprotsesse, mistõttu väheneb kõhulahtisuse risk
ja põletiku tekke oht. Vähendab ärritunud soole sündroomi sümptomeid ja Crohn’i haiguse
sümptomeid. Tõhus ägeda kõhulahtisuse korral väikelastel. Aitab tasakaalustada
head soolestiku mikrofloorat, kuna alandab pH-d ja toodab metaboliite, mis
aitavad liigse vedeliku imendumisele kaasa.
Lactobacillus
bulgaricus – suudab lõhustada laktoosi lihtsamateks
suhkruteks, mistõttu sobib ka neile, kes laktoosi ei talu. Samuti toodab
piimhapet ja atseetaldehüüdi. Kasutatakse juuretisena hapendatud piimatoodetes.
Aitab hoida peensoole puhta ja tasakaalus.
Lactococcus
lactis–
aitab seedida karbohüdraate (erinevaid suhkruid), selle tulemusena tekivad
ühendid, mis alandavad pH-d ja takistavad patogeensete bakterite kasvu. Paraneb
toitainete omastamine soolest. Seetõttu kasutatakse palju tööstuslikes
juustudes, jogurtites, jne. Aitab sünteesida vitamiine. Paraneb normaalse
mikrofloora kosumiseks sobiv keskkond.
Streptococcus
thermophilus – toodab piim- ja sipelghapet ning omab
laktoosi lõhustavat toimet. Kasutamisel võimaldab piimatalumatusega inimestel
tarbida hapendatud piimatooteid. Lactobacillus bulgaricus toodab olulisi
metaboliite, soodustades Streptococcus thermophiluse kasvu. Kasutatakse
ka hapendatud piimatoodetes (nt. jogurt). Talub mao happelist keskkonda.
Tootja: Bifodan, Taani www.bifodan.de
Maaletooja UAB Norameda Eesti,
Akadeemia 21G, Tallinn 12618